Toeristische trekpleisters in Mokum

Amsterdam is een unieke stad. Jaarlijks vertoeven een aantal miljoen toeristen is onze hoofdstad. Mokum staat bekend om haar historie, grachten, Red Light District en gedoogbeleid. Het zorgt voor een vloed aan mensen uit alle werelddelen. Het hebben van een fantastische tijd in Amsterdam is geen grote opgave. Hoe dat komt lees je hier.

Varen door de grachten

Een boottocht door de grachten is een populaire vrijetijdsbesteding voor toeristen. In andere grote Europese steden kan je ook een boottocht maken. Echter vaar je dan over een brede rivier. Zoals de Seine (Parijs) of de Thames (Londen). Grachten zijn daarentegen smal en stromen dwars door de stad. Daarnaast zijn er in Amsterdam zijn tal van musea gevestigd die een bezoek waard zijn. Het Rijksmuseum en Madam Tussauds zijn hier goede voorbeelden van.

mokum

Binnenlands toerisme

Amsterdam is niet alleen populair bij de ‘buitenlanders’.  Er zijn tal van Nederlanders die Amsterdam bezoeken om te winkelen. De Kalverstraat is een lange winkelstraat met veel kledingzaken waar je in principe alles kunt krijgen wat je wil. Voor mensen met een dikke portemonnee is de  P.C. Hooftstraat een aanrader.

Verder komen er hordes mensen af op grote festivals die jaarlijks in of nabij de hoofdstad worden georganiseerd. Het Westerpark & Gaasperpark zijn terreinen die een thuis bieden aan grote evenementen. Last but not least is Amsterdam de thuisstad van voetbalclub Ajax. De meeste fans van deze club wonen buiten de stad. Voorafgaand aan een wedstrijd bezoeken fans regelmatig kroegen in het centrum om een biertje te nuttigen.

Car rental Schiphol

Binnenlandse toeristen komen met het openbaar vervoer (lees: bus & trein) of de auto naar de hoofdstad voor een leuk dagje uit. Buitenlandse toeristen daarentegen pakken vaak het vliegtuig om de stad te bezoeken. Vanaf Schiphol kunnen zij de trein pakken richting het stadscentrum. Echter is het voor hen ook mogelijk een auto te huren bij car hire Schiphol. Op deze manier kunnen ze gemakkelijker een bezoek brengen aan de unieke dorpen Volendam en Marken. Het geeft hen een bepaalde vrijheid om te gaan wanneer zij willen. Car rental Amsterdam Airport heeft een wagenpark waar voor iedere doelgroep iets te vinden is. Stelletjes, gezinnen en vriendengroepen worden allen op hun wenken bediend.

  • 19 juli 2018