Wat is No Cure No Pay Incasso?

No Cure No Pay incasso is een vorm van incasso waarbij de verzamelaar alleen betaald krijgt als ze succesvol zijn in het verzamelen van de schuld. Dit type regeling is ook bekend als contingent-based incasso. Met andere woorden, de incassant neemt alle risico’s op zich en wordt alleen betaald als hij erin slaagt de vordering te innen.

No Cure No Pay incasso wordt steeds populairder omdat het bedrijven in staat stelt hun incasso’s uit te besteden zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten vooraf. Dit type regeling stimuleert de incassanten ook om zo succesvol mogelijk te zijn in hun inspanningen. Hun loon hangt er immers van af!

Hoe werkt No Cure No Pay incasso?

No Cure No Pay incasso werkt meestal als volgt: het bedrijf dat geld verschuldigd is (de schuldeiser) neemt contact op met een incassobureau en geeft hen informatie over de uitstaande schuld. Het bureau zal dan de zaak bekijken en beslissen of ze denken dat ze de schuld kunnen innen.

Als het bureau besluit de zaak aan te nemen, zal het dit doen op basis van contingentie. Dit betekent dat zij alleen worden betaald als en wanneer zij erin slagen de schuld van de debiteur te innen. De hoeveelheid geld die het bureau ontvangt is een percentage van het totale verschuldigde bedrag, en het zal vooraf worden overeengekomen.

Waarom kiezen voor No Cure No Pay Incasso?

Er zijn vele redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om No Cure No Pay incassobureaus te gebruiken. De meest voor de hand liggende reden is dat er geen kosten vooraf, waardoor het een laag risico optie voor bedrijven. Bovendien, dit soort regeling stimuleert verzamelaars om zo succesvol mogelijk te zijn in hun inspanningen, omdat hun loon ervan afhangt.

Een andere reden waarom bedrijven voor dit type regeling kiezen, is dat ze zo hun incasso’s kunnen uitbesteden zonder zich zorgen te hoeven maken over de opleiding van incassanten of het beheer van een incasso departement. Dit kan tijd en middelen vrijmaken die beter elders in het bedrijf kunnen worden besteed.

No Cure No Pay incasso is een soort voorwaardelijke incasso waarbij de verzamelaar alleen wordt betaald als hij erin slaagt de schuld te innen. Dit type regeling wordt steeds populairder omdat het bedrijven in staat stelt hun incasso’s uit te besteden zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten vooraf. Als je overweegt een No Cure No Pay incassobureau in te schakelen voor je bedrijf, houd dan deze voordelen in gedachten! Voor meer informatie kun je terecht bij incassobureau Credifin.

  • 20 maart 2023