Hondenverzekering werkt perfect

Er zijn voldoende redenen te bedenken waarom het afsluiten van een hondenverzekering gewoon heel verstandig is. Hele veel mensen staan er namelijk niet bij stil dat de medische kosten van een hond soms heel snel heel hoog op kunnen lopen. Ga maar na: wat als je hond aangereden wordt of ernstig ziek wordt tijdens de vakantie in het buitenland? Er zijn gevallen bekend dat de eigenaren soms duizenden euro’s kwijt waren voor het laten behandelen van de hond. En hoewel je uiteraard alles voor je hond over hebt, zit je daar natuurlijk ook niet op te wachten.

Vroeg of laat komen er medische kosten om de hoek kijken

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook voor een hond. Daar sta je vaak niet bij stil als je een klein en schattig hondje neemt, vroeg of laat krijg je echter te maken met de kosten voor medische verzorging van je hond. En die kosten kunnen soms heel hoog oplopen. Kies je voor een hondenverzekering, dan ben je gedekt voor de medische kosten en voor de kosten die je maakt als je hond slachtoffer van een ongeval wordt. De meeste hondenverzekering dekken behandelingen en aandoeningen als euthanasie, castratie, een echo of een CT-scan, narcose, aandoeningen aan ellebogen en heupen, een navelbreuk, een nekhernia en een losse knieschijf, om er maar een aantal te noemen. Alleen al voor genoemde behandelingen ben je vaak zonder verzekering een hoop geld kwijt.

Basis- en aanvullende verzekering afsluiten

Net als bij onze eigen verzekering kun je gewoon een basisverzekering afsluiten en kun je daarbij je hond eventueel aanvullend laten verzekeren. Bovendien krijg je ook met je hond te maken met een eigen risico. Het bedrag bepaal je vaak zelf. Let wel op; want hoe lager je dit bedrag maakt, hoe hoger weer de premie wordt die je elke maand moet voldoen.

Gewicht en geslacht bepalen hoogte van de premie

De hoogte van de te betalen premie is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket maar ook van het geslacht van je hond, de leeftijd, het gewicht en het ras. Het is logisch dat een gezonde puppy minder kost dan een hond die al boven de tien jaar is. Ook het ras speelt een rol. Dit om het simpele feit dat bepaalde hondenrassen heel moeilijk en andere juist weer gemakkelijk te behandelen zijn. Ook het geslacht speelt een rol. Een teef is duurder in de verzekering, omdat een vrouwtjeshond nou eenmaal vaker ziek is en met aandoeningen te maken krijgt. Ook het gewicht bepaalt voor een deel de premie. Zwaardere honden lopen nou eenmaal een grotere kans op botbreuken.

Hondenverzekering is verstandig voor hond en baas

Het afsluiten van een hondenverzekering is heel erg verstandig. Wat moet je als je hond waar je zoveel van houdt ernstig gewond raakt en behandelingen nodig is die je even niet kunt betalen? Daar hoef jij je als je een hondenverzekering afsluit minder zorgen om te maken. En dat is een prettige gedachte, zowel voor de hond als voor de (portemonnee van de) baas.

  • 19 maart 2019