Voordelig verhuizen doe je zo

Als je van plan bent om te gaan verhuizen in de regio Amsterdam heb je waarschijnlijk voor jezelf een budget opgesteld om alles te realiseren. Maar wist je dat een verhuizing een stuk goedkoper kan dan dat je vooraf hebt bedacht? Om geld en tijd te besparen tijdens je verhuizing geven we je een aantal tips en adviezen. Gebruik en pas de tips toe en je zult zien dat je een hoop valt te besparen. Een nieuwe woonruimte is vaak al een flinke investering en dan komt de verhuizing er ook nog eens bij. Daarom is het maar al te fijn wanneer je kunt besparen op je verhuizing.

Hoe kan je besparen op je verhuizing?

Er zijn meerdere mogelijkheden om te besparen op je verhuizing. Wanneer je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in Amsterdam in te schakelen voor de verhuizing zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om de verhuizing sneller en goedkoper te laten verlopen. Een aantal dingen die je kunt doen om kosten te besparen zijn:

 

  • Schakel hulptroepen in. Denk aan familieleden en/of vrienden die je kunt vragen om te helpen.
  • Bereidt je goed voor op de verhuizing. Maak een overzichtelijke planning.
  • Pak alvast je spullen in.
  • Vergelijk meerdere verhuisbedrijven (offertes)
  • Zelf verhuismateriaal aanschaffen. Bijvoorbeeld verhuisdozen.

Wanneer je hulptroepen inschakelt kunnen deze helpen met het sjouwen van je inboedel. Wanneer je je voorbereid en een goede planning hebt kun je de mensen die helpen aansturen en zal alles een stuk gemakkelijker verlopen, en loopt niemand elkaar in de weg. Om tijd en stress te voorkomen is het zeer effectief om zelf alvast verhuisdozen aan te schaffen en je spullen in te pakken. Label de dozen door middel van stickers zodat je voor jezelf weet wat erin welke doos zit. Je maakt als het ware verschillende “categorieën”. Een voorbeeld: Glazen, borden en drinkbekers bij elkaar in een doos verpakken en een sticker op de boos die aangeeft dat het gaat om breekbare keukenspullen. Zo weet je met het uitpakken wat er in welke doos zit en hoef je niet alles bij elkaar te zoeken.

De verhuizing hoeft niet duur te zijn

Een verhuizing uitbesteden hoeft niet per definitie duur te zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het volledig zelf te doen, maar wanneer je gebruik maakt van een verhuisservice in Amsterdam weet je zeker dat er een team met vakkundige verhuizers klaar staat om je te helpen. Naast Amsterdam is het ook mogelijk in de regio een geschikt bedrijf te vinden. Bijvoorbeeld een verhuisbedrijf in Haarlem. Naast de tips die we gaven is het van belang om vooraf te bekijken of er een verhuislift aan te pas moet komen om bepaalde spullen te verhuizen. Wanneer dit nodig is, is het belangrijk om het verhuisbedrijf hierover in te lichten zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens de verhuizing. Hiermee voorkom je nare situaties tijdens de verhuizing. Nadat je inboedel verhuisd is hopen wij dat je met een positief gevoel kunt terugkijken op je verhuizing naar je nieuwe woonruimte.

  • 4 oktober 2017