Op weg met je motor en waar aan te denken

Ben je in het bezit van een motor en wil je graag gaan cruisen? Hartstikke leuk idee en je bent zo weer een mooie ervaring rijker. Door mooie steden rijden met een lekkere bries in je gezicht. Onderweg een paar stops maken om de diversiteit van de plekken die je bezoekt te kunnen opsnuiven. Wel is het handig om aan een paar dingen te denken. Zo is het onder andere belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Denk aan het onderhoud van je motor. Zit alles nog op zijn plek en werkt alles nog naar behoren? Onderstaand zullen we een aantal dingen bespreken waar je op kunt letten wanneer je weg gaat de motor.

Een dagje cruisen op de motor

Als je op reis wilt met je motor of een dagje weg, zijn er best wat dingen waar je aan moet denken voordat je weg gaat. Goed voorbereid op reis gaan is natuurlijk wel belangrijk. Let bijvoorbeeld op dat je vloeistoffen bijgevuld zijn. Ook is het belangrijk dat je kettingen goed gesmeerd zijn. Maar ook dat je motor goed functioneert. Kijk of je iets dient te vervangen. Of dat je misschien nog extra onderdelen dient aan te schaffen voordat je op weg gaat. Denk bijvoorbeeld uitlaat demper yamaha. Of spatbord Harley Davidson als je op een Harley Davidson rijdt.

Waarschijnlijk heb je ook wat extra ruimte nodig voor de spullen die je meeneemt. Wat eten,drinken en natuurlijk een aantal reserve onderdelen mocht er onderweg iets gebeuren. Dan is het altijd handig om bijvoorbeeld een grote saddle bag aan te schaffen. Hier kun je makkelijk al je extra spullen in kwijt en hoef je er niet meer naar om te kijken. Want deze saddle bag past precies op je motor.

Ook is het slim om je spiegels te controleren voordat je vertrekt. Het is natuurlijk belangrijk dat deze schoon zijn en goed afgesteld.

Wat mee te nemen onderweg

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe motor voor je dagjes weg bekijk dan even de Harley Davidson Dyna. Dit is een goede aanrader voor al je reizen.

Als je dan toch al bijna klaar bent om te vertrekken, is het handig om te bedenken wat je allemaal mee moet nemen. Natuurlijk kan een lunch pakketje niet ontbreken. Wat eten kan onderweg natuurlijk ook. Des te meer zie je van de mooie plekken die je gaat bezoeken. Ook handig om mee te nemen zijn zoals eerder vernoemd, wat reserve onderdelen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Neem ook een motorhoes mee. Zo kun je je motor beschermen tegen vuil en weersinvloeden.

Pech onderweg

Als je onderweg bent kan het natuurlijk voorkomen dat je pech krijgt. Erg vervelend natuurlijk. Maar gelukkig zijn er aantal dingen die je kunt doen om het jezelf wat makkelijker te maken. Neem voor de zekerheid altijd een paar oranje pilons mee. Zo val je altijd op als je je motor aan de kant zet van de weg. Ook is het slim zoals eerder genoemd wat reserve onderdelen mee te nemen. Misschien dat je het probleem zo zelf al kunt oplossen. Is dit niet het geval, kijk dan altijd even naar het nummer van de ANWB.

  • 1 februari 2022