De perfecte trouwfotograaf kiezen doe je zo!

Het is zover; je gaat binnenkort trouwen! Een hele spannende tijd is aangebroken, want je wilt dat jouw trouwdag de meest perfecte (en mooiste) dag van je leven wordt.  Je moet aan alles denken; de locatie, welke kleding je gaat dragen, wat voor taart je neemt etc. Alle details zijn belangrijk en dan mag een fotograaf niet missen! Een trouwfotograaf zorgt ervoor dat je jaren na je bruiloft weer terug wordt gezogen naar het moment dat je het ja-woord uitwisselt.  Met deze tips vind jij de trouwfotograaf die het best bij je past! Wil jij een fotograaf die pure emoties vastlegt? Kies voor Alva trouwfotografie in Amsterdam!

Kies een stijl die bij jullie past

Er zijn veel verschillende soorten fotografie stijlen. Waarvan er drie het meest bekend zijn: traditionele bruidsfotografie, journalistieke trouwfotografie en editorial trouwfotografie.  Wat wil je terug zien op jullie trouwfoto’s? Kijk eens op internet en in bruiloftstijdschriften naar de verschillende stijlen en bepaal samen voor welke stijl jullie willen gaan! Of maak een collage van de verschillende foto’s die jullie mooi vinden zodat je dit aan de (potentiële) fotograaf kan laten zien. De fotograaf zal je vertellen of dit zijn stijl is, of dat je beter een andere fotograaf kan zoeken.

Als jullie een stijl hebben kunnen kiezen, kunnen jullie (bijna) een fotograaf uitzoeken! Let er wel op dat je goed kijkt in de portfolio van de fotograaf. Als de fotograaf helemaal jouw stijl is, maar bijna alleen zwart-wit foto’s maakt terwijl je trouwdag in de teken staat van kleuren, kan je misschien beter verder kijken.

Vraag offertes aan!

Trouwen kost veel geld en ook de trouwfotograaf neemt een hap uit het budget. Het klinkt erg aantrekkelijk om een familielid te vragen om foto’s te maken, maar is dit handig? Nee. Trouwfoto’s is het enige tastbare wat je hebt en je wilt natuurlijk wel dat de foto’s er zo goed mogelijk uit komen te zien. Vraag daarom dus bij alle fotografen die in de smaak vallen een offerte aan. Zo weet je of dit binnen het budget valt of niet. Een trouwfotograaf is niet goedkoop, maar is het prijskaartje dubbel en dwars waard.

Maak een afspraak met de fotograaf

Heb je een aantal fotografen gevonden waarvan je een goed gevoel hebt en ook nog eens binnen het budget past? Maak een afspraak! Leer elkaar een beetje kennen en vertel wat je wensen zijn. Zo weet de fotograaf waar hij op moet letten. Het belangrijkste is de klik. Het is belangrijk dat er een klik is met de fotograaf, zo voel je wat meer op je gemak en zullen de foto’s een stuk mooier worden!

Je kunt ook een loveshoot aanvragen, dit wordt ook wel een pre-wedding shoot genoemd. Zo kun je dus voordat je gaat trouwen zien wat voor foto’s de fotograaf maakt en wat voor effecten de fotograaf gebruikt. Doe dit alleen als je nog echt aan het twijfelen bent want aan een pre-wedding shoot zitten ook kosten verbonden!

  • 29 mei 2018