De juiste vloer voor je grachtenpand

Heb jij recent een mooi grachtenpand gekocht in Amsterdam? Of ben je al jaren in het bezit van zo’n mooi huis of kantoorpand? Dan is dit artikel voor jou! In dit artikel lees je welke type vloeren het beste passen bij je grachtenpand en welke kleuren je het beste kunt kiezen. Want laten we eerlijk zijn, al het geld wat je in je mooie grachtenpand hebt geïnvesteerd moet het wel waard zijn en daar hoort natuurlijk een mooie passende vloer bij. 

Ga voor karakter

Als je in het bezit bent van zo’n mooi grachtenpand wil je natuurlijk graag een pand met karakter. Daarom is het mooi om een vloer uit te kiezen die deze stijl accentueert. Daarom is het heel mooi en karakteristiek als je kiest voor een houten of ‘houtlook’ vloer. In zo’n oud pand is het het mooist om haar oude stijl te accentueren. Hout is een van de oudste type materiaal die voor vloeren gebruikt wordt. Het is een natuurlijk materiaal, waardoor elke plank uniek zal zijn. Dit draag echt bij aan de sfeer! Daarnaast kun je ervoor kiezen om een

unieke visgraat vloer te laten leggen. Dit is een bepaalde manier van leggen die karakter uitstraalt. Als je iets minder fan bent van echt hout als materiaal kun je er ook voor kiezen om een PVC vloer te laten leggen met een houtlook als print. Dit lijkt vaak net echt en biedt dezelfde mogelijkheden als een houten vloer. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een vloer in jouw grachtenpand? Lees meer op de website van Martijn de Wit, een vloerenspecialist in de omgeving van o.a. Amsterdam.

  • 22 november 2021