Ben jij op zoek naar maatschappelijk werk Amsterdam?

Als jij je wilt inzetten voor de maatschappij in Amsterdam is de vacature pedagogisch medewerker zeker iets voor je. Je bent niet alleen betrokken bij de leefbaarheid van het prachtige Amsterdam. Je kunt ook veel betekenen voor de mensen waarmee je in aaraking komt. Dat maakt Pedagogisch werk zo bijzonder.           

De laatste jaren is de vraag naar pedagogisch medewerkers bijzonder groot geworden. Dit komt omdat de mogelijkheden veelzijdig zijn. Je kunt je inzetten voor de plaatselijke jeugd, kinderopvang of het bijstaan van ouders. En zeker in Amstedam is er veel vraag naar maatschappelijk werk. Omdat er ontzettend veel ondersteuning bij gezinnen nodig is en de groei binnen Amsterdam aanzienlijk zijn. Wat vooral heel leuk is maatschappelijk werk Amsterdam dat blijft de veelzijdigheid en variatie in soorten werk.

Als maatschappelijk werker in Amsterdam moet je weten wat je doet, sterk in je schoenen staan en bereid zijn om het verschil te maken voor een persoon, gezin of situatie. Je bent de schakel tussen de groei en bloei van de jeugd.

Wat zijn de werkzaamheden van een Pedagogisch medewerker?

Van de begeleiding binnen een gezin, school of opvang tot het begeleiden van kinderen op individueel niveau. Alles wat met de ontwikkeling van kinderen te maken heeft kan behoren tot de functie die een pedagogisch medewerker heeft. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal specialisaties. Je kunt denken aan jongeren met een beperking of probleemgezinnen. Daar wil je zonder gedegen kennis niet zomaar in terechtkomen. Daarom is de functie ook nog eens heel veelzijdig te noemen.

Wanneer je besluit om deze functie te vervullen is het natuurlijk niet alleen keihard werken maar ook vooral zien wat je inspanningen tot resultaat hebben. Je kunt namelijk direct zien dat kinderen, jongeren en gezinnen veranderen in positieve zin. Dat maakt het een zeer dankbare functie.

Andere taken die behoren tot de functie zijn het contact houden met scholen, verenigingen en organisaties die ook betrokken zijn bij een gezin, individueel kind of pleegouder. Daardoor zorg je dat iedereen op de hoogte is en de beste zorg geboden kan worden.

Ben jij klaar voor een veelzijdige, alles bepalende functie die het verschil maakt?

  • 28 september 2020